actueel

Margo Andriessen

Mag ik me even voorstellen?

In 2018 kwam ik, door het vertrek van Thom de Graaf naar de Raad van State, onverwachts in de Eerste Kamer terecht.
En leuk dat ik het er vond. Als iemand verbaasd vroeg wat er nou zo leuk aan was, legde ik uit dat het een soort Postacademisch Onderwijs is. Op tal van gebieden werd ik bijgeschoold te midden van boeiende collega’s. Zelf kon ik mijn ei als criminoloog kwijt bij de inbreng op Justitie en Veiligheid.

Na mijn vertrek bleek dat de bijscholing kon worden voortgezet via de VOP, met interessante uitjes en een zeer leesbaar blad. Nestor was een ontdekking.

Artikelen over politieke onderwerpen, maar dan zonder de hijgerigheid die de media zo kenmerkt. Toen Monique de Vries in december 2022 vroeg om leden met een vlotte pen, kon ik het niet laten te reageren. In mijn sollicitatiebrief heb ik verwezen naar mijn achtergrond als bestuurder en toezichthouder, maar vooral ook als vlotte schrijver.

Zo was ik o.a. hoofdredacteur van het tijdschrift Publiek Management en schreef ik voor Binnenlands Bestuur. Want tja… mijn grootvader was ooit hoofdredacteur van de Telegraaf en dat schrijven is in ons familiebloed gaan zitten. Heel fijn dat mijn schrijversbloed hier weer mag gaan stromen.

Margo Andriessen, nieuw lid van de redactie
www.margoandriessen.nl